Connecting The Dots

“Stop focussing on everything you are not. Start celebrating everything that you are”

Jij hebt gelezen en gehoord over sensitiviteit. Als ik je goed inschat heb jij je er ook echt in verdiept om dit stuk van jezelf beter te leren kennen. Misschien heb je zelf het e-book over extravert en sensitief zijn al gelezen?

Maar jij herkent je niet in de zielige, stille onzekere muisjes verhalen in blogs, op websites of social media. Zo ben je niet. Als dat hooggevoeligheid is, dan hoef je het niet. Het lijkt toch al alsof dit je tegenhoudt om “gewoon” je ding te kunnen doen. Ik vermoed dat het voelt alsof je in de wachtstand staat. En je zoekt naar een manier om van die sensitiviteit af te komen.

Wist jij dat …
De kern van sensitiviteit gaat om openheid, om positief geraakt worden door het leven. Niet over emotionaliteit, overgevoeligheid of overprikkeling.
Sensitieve levensgenieters verwerken de subtiliteiten die ze waarnemen diepgaand, niet in alleen in denken, maar ook in voelen en ervaren. Je doet hierdoor meer met wat je waarneemt, waardoor je een verhoogde leerbaarheid hebt en je, in positieve, ondersteunende omstandigheden, sneller en accurater werkt.

Eigenlijk sta je altijd aan, open voor ervaring. Je merkt overal mogelijkheden op, omdat je bij de ervaringen die je filtert jouw eigen indrukken gooit en onderling vele verbanden legt. Je beleeft de mooie dingen intens, maar de nare, moeilijke dingen met dezelfde hevigheid. Je uit jezelf vol overgave, jouw geluk en jouw verdriet. Die emoties heb je ook nodig. Ze helpen je om te groeien, in actie te komen, hulp te vragen of een les te leren.

Om dit alles heb je een vergrootte behoefte aan autonomie. Daar blijf je bewust en onbewust naar streven. Je bent nooit af of klaar, er is altijd die drang of dat verlangen. Het hoort bij jou, het maakt je compleet.

Heb je de behoefte om dit deel van jezelf beter te leren kennen?
Maar wil je geen stempel en niet in een hokje? Omdat je doorzie je dat de HSP-testen op internet jou niet het meest heldere beeld geven, want wat zegt zo’n testje nu? Herken jij je niet in de meer zweverige, esotherische omschrijvingen?
Wil je wel weten hoe het ècht zit met jouw sensitiviteit? Omdat alles wat je erover leest, vooral als het gaat over extravert en sensitief zijn, je wel nieuwsgierig maakt. Omdat andere inzichten, trajecten en “stempels” je niet hielpen en je zo graag jezelf begrijpt. Weten en voelen wat dit voor jou betekent, wat je hiermee moet. Of mag?

Maak dan een afspraak. Zodat we al die vragen en punten met elkaar kunnen verbinden tot antwoorden.

Connecting The Dots
We bespreken hoe sensitiviteit in jouw leven een rol speelt, waar je jezelf in je dagelijks leven tegenhoudt en waar jouw diepste verlangen ligt. Dit doen we middels een tweegesprek en door het bespreken van een aantal gerichte vragenlijsten die je deels van te voren invult.

Ter afronding ontvang je van mij een advies op welke gebieden je verdere stappen zou kunnen zetten om jezelf met al jouw gevoelige, stoere, voorzichtige, dappere, analytische, creatieve, intense, bedachtzame, uitbundige en vooral gave tegenstellingen te durven vieren.

Praktisch
De kosten voor dit Connecting The Dots gesprek zijn € 349,- (incl btw).
Je ontvangt na aanmelding een vragenlijst die je uiterlijk 2 dagen voor het gesprek ingevuld terug mag mailen. Het gesprek zelf vindt plaats in Boekel (Noord-Brabant) en duurt ongeveer 1,5 uur. Uiterlijk een week na ons gesprek ontvang je van mij het besproken en uitgewerkte advies via de mail. Hiermee kun je zelf gerichte vervolgstappen zetten in de vorm van een workshop, training of coachingstraject.

Overleggen of dit iets voor jou is? Vul het contactformulier in met jouw vraag en telefoonnummer dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op: