TRAINING

Je denkt snel, bent enthousiast en durft groots te dromen. Oplossingen bedenken voor zaken die anderen nog niet als probleem ervaren. Merken dat jij je tijd vooruit bent. De kar trekken omdat je niemand anders kent.  Jouw uitdagingen zijn eindeloos.

Door jouw betrokkenheid ga je makkelijk voorbij je eigen grenzen, terwijl je zelf amper opgemerkt wordt. En ondertussen word je van jouw werk steeds minder blij. Je wordt stiller en past je aan. Je geeft alleen nog maar input als je jouw gevoelens heel duidelijk kan onderbouwen. Het brengt je alleen verveling en sleur, maar dat is nog steeds fijner dan de kwetsbare gevoelens van jezelf uitspreken met jouw wensen en ideeën. 

Je laat slechts een klein stukje zien van wat er allemaal in je omgaat en van wat je allemaal in je mars hebt. Dat knaagt aan je en frustreert je enorm. Dit kan niet de bedoeling zijn. 

Jij gaat voor groei, waarbij dat voor jou niet altijd groter of meer is. Afwisseling, kunnen bijdrage en vrijheid in je werk, dat wil je!

 • Hoe fijn zou het zijn als je meer ontspannen je werk kunt doen en durft te gaan voor wat je echt belangrijk vindt? Werken op jouw voorwaarden, zonder anderen voor het hoofd te stoten, te kwetsen of de verbinding kwijt te raken.
 • Hoe fijn zou het zijn als jij stopt met bewijzen en simpelweg jouw talent en vermogen in kunt zetten? Bijvoorbeeld jouw vermogen om vragen te stellen die nooit eerder gesteld werden en herkent worden aan jouw betrokkenheid.
 • Hoe fijn zou het zijn als je met dezelfde passie jouw eigen verhaal onder het voetlicht brengt als wanneer je dat voor een ander doet?

Waarom dit nog niet lukt? Omdat de huidige programma’s voor jou te conventioneel zijn. Ze gaan uit van standaard persoonlijke ontwikkeling en quick fixes. Van het herkennen van je triggers. Van ‘meer jezelf durven zijn’. Veel te weinig op het aangaan van jouw eigenheid.

Jij realiseert je dat je sommige hobbels niet kunt nemen met alleen (zelf-)kennis.  Je hebt dan iemand nodig die jou uit je hoofd haalt en tot actie uitnodigt. Maar wel iemand die jou echt begrijpt met al jouw tegenstrijdigheden, intensiteit en diepe doordenken. Jij mag je laten raken in dat waar jij jezelf altijd uit kunt blijven dagen, in jouw eigen zijn. 

De echte verandering vindt plaats in de flow van het leven, daar waar je vanuit je natuurlijke impuls vorm geeft en jouw eigenheid botst op sociale conventies. Precies daar leer, groei en creëer je echt. Zodat je zorgelozer jouw weg kunt bewandelen, meer achterover leunen, vertrouwend op jezelf, weten dat jij oké bent als je het niet weet, twijfelt of bang bent.

“ER IS NIET EEN MANIER. ER IS WEL JOUW MANIER!”

Dit Courage Club programma is voor hoogopgeleide, sensitieve managers, coördinatoren, teamleiders, adviseurs of begeleiders en past bij jou als:  

 • Je een mooie carrière hebt waar je tot je eigen frustratie niet echt van betekenis kunt zijn waardoor je plezier en voldoening mist.
 • Je in begeleidingsgesprekken een bepaalde gelaagdheid mist waardoor jij jezelf met jouw leergierige, sensitieve denken niet laat zien.
 • Jij een grote verantwoordelijkheid voelt, zowel in werk als privé.
 • Jij wilt leren accepteren in plaats van te willen veranderen.
 • Jij meer wilt durven vertrouwen op je intuïtie, zodat je makkelijker voor jezelf en je intentie uitkomt.
 • Je meer plezier, creativiteit en onbevangenheid in je dagelijkse leven zoekt.

“Marielle is een verademing om mee te werken. Naast het feit dat ze in no time een bubbelige, vrolijke veilige setting weet te creëren is ze ook open over haar eigen proces. Hierdoor krijg je nét dat zetje in de rug dat je nodig hebt om moedige dappere dingen te doen in de wereld. Want je beseft hoeveel je zou kúnnen bijdragen. Ooit. Later. Wanneer je er aan toe bent. Het huis afbetaald is. Die ene opleiding nog behaald.
Of het kan nu. Met wat hulp. Zachte aanmoediging. En stevige feedback. Want in een traject, waarin je wordt uitgenodigd om niet alleen moedig maar ook ondeugend te durven zijn, kan heel veel gebeuren. Dan kan zelfs het ondenkbare ontstaan.”
XANDRA – ONDERNEMER –

“Zichtbaarheid is eng. Ook ik ken alle uitstel-, negeer- en verstopacties. Maar sinds ik een eigen theatervoorstelling speelde ervaar ik hoe de kanten die ik achterwege liet juist mijn talenten en eigenheid in zich dragen. En hoe er oprechte verbinding ontstond door deze te laten zien. Maar ik weet ik weet ook als geen ander hoe kwetsbaar het voelt. 
Ik laat je ervaren hoe moedig doen ook leuk en ontspannen kan zijn. Elke dag en elke situatie nodigt je opnieuw uit om jouw talenten volledig inzetten op de manier die jou past.
Ik geloof dat we meer pure, creatieve en enthousiaste mensen nodig hebben die nieuwsgierig zijn naar wat er nog meer mogelijk is. Die durven zijn wie ze zijn.” – MARIELLE – 

“Voor mij was de angst niet goed genoeg te zijn het grootste struikelblok. Ik merkte dat ik mij in de meeste situaties aanpaste en dingen zei waarvan ik dacht dat ze van mij verwacht werden. Ik vertrouw nu veel meer op mezelf.  Ik leerde dat ik helemaal oké ben zoals ik ben, heerlijk anders met mijn gekke eigen dingetjes, Ik zie mijn waarde des te meer, maakte hele nieuwe keuzes en sta steeds mee voor mijn missie.“ MAUREEN – ONDERNEMER – 

“JE LEERT HET BESTE WANNEER JE EEN HEEL KLEIN BEETJE BUITEN JOUW EIGEN “ZO HOORT HET’LIJNTJES KLEURT”

Het helpt voor slechts een heel klein deel om een theoretisch model door te nemen. Je mag gaan Doen! Niet in de high ropes. Niet in een sportschool. Maar in interactie met de ander. Oplossingen te vinden voor ervaringen. En bemerken met welke feedback je weer verder kunt. Jezelf letterlijk in beweging zetten. Leren aan durven gaan. En dat mag best een beetje ondeugend en gek.

Basisvaardigheden voor het leven. Uitgedaagd worden om ‘te doen’, niet zozeer om het ‘goed’ te doen. Ontdekken hoe “niet weten” voelt. Hoe emoties jou juist de weg wijzen. Opzoeken van ongemak van rode konen, een versnelde hartslag en knoop in je maag. Trots kunnen zijn, omdat je het er op waagt. Precies daar zit jouw ruimte.  Voor meer zorgeloosheid, meer achterover leunen, meer vertrouwen op jezelf.

HIGH HEELS. HIGH SENSITIVE. HIGH POTENTIAL.

Deze groepstraining past bij jou als:

 • je een stevige leidraad wil hebben en houden in jouw werk en privé 
 • je jouw levenslust en creativiteit weer wilt voelen bruisen
 • je meer wilt handelen vanuit innerlijk vertrouwen 
 • jij je vrijer wil voelen om te doen wat je te doen hebt, zonder je druk t maken over de reacties van anderen
 • jij je vanuit eigenwaarde en ongeacht de omstandigheden uit wil durven spreken
 • jij voorbij denken en praten, vooral in actie wil komen voor dat wat jij belangrijk vindt

Wat gaan we doen? 
In een toffe groep gelijkgestemden gaan we terug naar de basis. Naar jouw zorgeloosheid, jouw “durven proberen”, jouw los van de uitkomst trots zijn.

We zoeken talenten, kwaliteiten en energie weer op. Geen standaard stappenplan, maar elke keer ervaren wat voor jou werkt. Met creatieve schrijfoefeningen die je intuïtieve talenten wakker kussen, prikkelende doe-oefeningen die jou eraan herinneren wie je werkelijk bent en verfrissende groepsdynamiek waarmee je als vanzelf in beweging komt.

“Ik heb meerdere dingen uit deze training gehaald. Onder anderen hoe belangrijk balans voor mij is en wat dat dan precies betekent. Maar ook hoe ik van een focus op groei heel makkelijk in de paniek schiet. Ik heb mezelf echt beter leren kennen en waarderen. Het is fijn om met mensen te zijn die jou snappen en die tegelijk allemaal heel verschillend zijn. Dat was goed om te zien. Ik voelde hoe die kanten van jezelf die je niet prettig vindt, bij je horen en dat dit gewoon helemaal oké is.

ELSBETH – ONDERNEMER –

JOUW EIGEN COURAGE CLUB € 1997,- (incl btw)

Startgesprek
In dit gesprek bepalen we waar jij de komende periode mee aan de slag wil gaan.
Ter voorbereiding vul je een vragenlijst in.

Zeven groepsbijeenkomsten op lokatie in Wijchen (bij Nijmegen). 
Het samenkomen van gelijkgestemde diepdenkende breinen in een eigen supportgroep versnelt je proces en vergroot je plezier. De eerstvolgende Courage Club start najaar 2022. Data volgen. 

Individuele coaching 
Tijdens de Club plannen we samen een individueel gesprek in zodat je alle vragen kunt stellen die je maar wilt. Waar ben je trots op, waar wil je graag meer aandacht voor?

Persoonlijk werkboek
Vol achtergrondinformatie, met ruimte voor jouw inzichten, wow-momenten en tussentijdse opdrachten.

Voorbereiding- en reflectie
Om je continu te motiveren in je proces word je gevraagd om na elke bijeenkomst een reflectieverslag in te leveren. Deze gebruiken we tevens ter voorbereiding op de individuele coachgesprekken.

Veelgestelde vragen: 

WAT HOUDT HET PROGRAMMA PRECIES IN? 
De Courage Club is een groei- en bloeitraject voor gedreven sensitieve mensen die meer uit hun zakelijke of persoonlijke leven willen halen. Er is aandacht voor het creëren van de juiste groeimindset, leren omgaan met tegenslagen, zingeving, verbinden met jouw droom of missie, de wet van de aantrekkingskracht en andere succesfactoren voor het realiseren van doelen en dromen. Sensitiviteit en zakelijkheid komen samen.

VOOR WIE IS DIT PROGRAMMA PRECIES? 
De Courage Club is voor iedereen die het gevoel heeft dat ze meer in zich hebben dan eruit komt, die “er iets van vindt” en een bijdrage willen leveren. Je bent al langer bezig met jouw persoonlijke ontwikkeling, faalvaardigheid en mindset. Je ervoer daar vooral hoe zwaar en moeilijk dat kan zijn, hoe trucjes niet voor jou werken. Je leest boeken, volgde misschien al een cursus of training op dit gebied. Maar je blijft hangen in het nadenken over, dromen van en twijfelen aan. En wil geloven dat dit ook anders kan.

VOOR WIE IS HET NIET?
Deze training is niet voor mensen die momenteel therapie volgen of medicijnen slikken. Ook niet voor mensen die in een burnout of in de ziektewet zitten. Wil je weten of deze training iets voor jou is? Neem dan contact met me op.

IK WEET AL ZOVEEL VAN PERSOONLIJKE GROEI, VOEGT DIT NOG WEL IETS TOE?
Jazeker, want weten is echt iets anders dan doen, ervaren en aangaan. Ik werk vanuit de nieuwste inzichten rondom andere breinen en combineer deze met krachtige lessen vanuit theaterwereld en spirituele leiders. 

WAARIN ONDERSCHEID DIT ZICH VAN ANDERE PROGRAMMA’S? 
De Courage Club gaat uit van jou en niet van een standaard stappenplan. Jij bent namelijk uniek en wilt vanuit jouw intrinsieke motivatie meer zingeving en succes in je leven. Daar past geen 13-in-1-dozijn plan bij. Daarnaast hebben de meeste programma’s een traditionele, cognitieve aanpak. Wij zoeken juist de flow van het leven op, omdat het daar is dat je groeit. 

KAN IK DIT WEL?
Jazeker! Jouw gedachten en twijfels zijn een teken dat je een mentor, een maatje, een moedleverancier nodig hebt. Ik ben dat graag in training en coaching voor jou. Ik herken jouw twijfels en piekergedachten. We doen het echt samen. Je zult merkt dat er, door het delen van ieders verhalen, herkenning, verbinding en veiligheid ontstaan. 

WAAROM DEZE PRIJS?
De training is intensief met veel ruimte voor individuele aandacht. Deze training is voor een kleine groep mensen die er echt voor gaan. Die ook echt voor zichzelf willen gaan en weten hoe belangrijk het is om in jezelf te investeren. In tijd, geld, keuzes maken of afscheid nemen van wat niet meer dient. 

KAN MIJN WERKGEVER BETALEN?
Ja,  werkgevers hebben vaak speciale budgetten voor dergelijke trainingen. Je kunt dit bespreken met jouw leidinggevende of HR adviseur. Ik denk graag met je mee, mocht je daar behoefte aan hebben.

KAN IK OOK IN DELEN BETALEN?
Jazeker, je kunt in drie delen betalen. Hier reken ik geen extra kosten voor. 

HOE WERKT HET PRECIES?
We hebben eerst een kennismakingsgesprek om jouw vraag te bespreken en voelen of de klik er is. Wanneer jij je definitief aanmeldt ontvang je het werkboek en alle praktische informatie over de trainingsdagen en individuele coaching. 

WANNEER ZIJN DE BIJEENKOMSTEN? 
De data van 2022 volgen z.s.m. 

WAAR VINDEN DE DAGEN PLAATS?
De training vindt plaats in Wijchen in de ruimtes van The School of Play.

HOEVEEL PLAATSEN ZIJN ER? 
Er is plek voor maximaal 8 personen.

HOE KAN IK ME AANMELDEN? 
Je laat me via het contactformulier weten dat je interesse hebt. Ik neem contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Wanneer we allebei de klik voelen dan kun jij je verder aanmelden met een formulier dat je van me krijgt. Jouw deelname is definitief na (de eerste) betaling.

VEILIGHEIDMAATREGELEN Covid-19
Alle oefeningen die we in de Courage Club doen kunnen we uitvoeren volgens de actuele richtlijnen. Heb je meer vragen of zorgen? Neem dan contact met me op

“De inzichten uit de training geven me rust en zeker ook nieuwe kracht. Ik durf nu veel meer mijn unieke kanten toe te laten. Ben me meer bewust geworden wie ik ben en wat bij me past. Marielle is een heel prettig mens om naar te luisteren. Wat ik vooral heel mooi aan haar vind is dat ze zo echt is. Zij durft zichzelf ook te laten zien tijdens de training.”

CAROLIJN – ONDERNEMER –