Marielle

Sometimes I pretend to be normal.

But I gets boring, so I go back to being me.

Persoonlijke groei stond bij mij altijd bovenaan. Als kind onderzoekend in de ervaringen van dans en theater. Als student tijdens mijn P&O opleiding en als volwassene in de verschillende coachopleidingen die ik naast mijn werk als re-integratie en loopbaancoach volgde. Inmiddels weet ik dat leergierigheid en groei in mijn systeem zit als extravert, sensitief mens.

We mogen dit “lerend zijn” omarmen. Inclusief lastige lessen, chaos onderweg, toffe inzichten, struikels, stuntels en helpende doorbraken. Ik leerde hiervoor over veerkracht, moed, sensitiviteit, neurodiversiteit, stress, falen en positieve psychologie. Ik leerde over mens zijn, met alles wat daarbij hoort. En ik leerde over mijn manier om dit door te geven met spel, toegepaste improvisatie en playfulness.

Ik maakte in 2018 een theatervoorstelling over mijn zoektocht in het leven als gevoelig tiepje. Daar leerde ik pas echt om mezelf, met al mijn “te” te waarderen. Ik kon zien hoe de kanten die ik achterwege liet, juist mijn talenten en eigenheid in zich dragen. Ik leerde hoe al mijn niet-goed-genoeg- gedachten onzin bleken te zijn. 

Ik werk het liefste met diepdenkers, grootdromers en stuiterballen die niet in een hokje willen. Professionals die hun vak verstaan en écht bij willen dragen of het verschil maken. Al zullen ze dat, in al hun bescheidenheid, niet zomaar van zichzelf zeggen. 

Ze voelen haarfijn aan wat er van hen verwacht wordt en op welke talenten een appèl gedaan wordt. Hiermee raken ze ook een stukje eigenheid en vertrouwen kwijt en denken dat ze niet goed genoeg zijn. Ik weet ook dat ze altijd weer naar manieren zoeken om hun eigen aardigheden meer ruimte te geven. Ze kunnen niet anders tot ze voelen dat hun buitenkant samen valt met hun innerlijk. 

 

 

Ik zet je weer aan!

Mijn grote gebaren en sterke mimiek toveren een lach op je gezicht waardoor je ontspant. De oefeningen en opdrachten die we doen laten je ervaren wat er nog meer zou kunnen, wat er nog meer mogelijk is als je nieuwsgierig durft te zijn naar jezelf. 

Ik ga aan van: 

Cappuccino’s drinken in cafeetjes. Dansen alsof niemand kijkt. Kampvuurtjes maken en de geur van rook in mijn haar. Tot tranen geroerd worden. Veldboeketten plukken en lak hebben aan mijn hooikoorts. Een leeg podium. Doen wat ik eigenlijk niet durf. Knuffelen, heel veel knuffelen! De stilte van een vroege ochtend absorberen. Gekke bekken trekken, met grote gebaren praten en rare stemmetjes opzetten.

Of, zoals anderen zeggen; ik ben scherp, enthousiast, authentiek, creatief, moedig, humoristisch, een beetje gek, open, nuchter en doelgericht.  

In samenwerking met: