The Courage Club

“Stop trying to fix yourself. You are not broken.

You are perfectly imperfect and powerful beyond measure”

Vind de moed om jezelf te vieren

Je herkent je niet in ervaringsverhalen van introverte gevoelige mensen. Jij gooit jezelf bedoeld of onbedoeld steeds weer in een nieuw avontuur. Je bent uitbundig, aanwezig en je bent veel. Je wilt geen stempel en niet in een hokje. En toch raakt het je, want je voelt je wel altijd al anders. Vol twijfels of je niet “te” veel van alles bent.
Ook al heb je het niet slecht voor elkaar, laat je zien wat er van je verwacht wordt. Het voelt onecht, alsof je een toneelstuk opvoert en pas thuis, wanneer je alleen bent, weer ademhaalt en ontspant. What’s the fun in that? En wat doe je fout?

De workshops die je volgde om flexibeler of stressbestendiger te worden, die je naar jouw echte kern beloofden te brengen, werkten niet of maar even.Het bracht je niet echt iets. Je merkt dat je alleen maar voorzichtiger en behoedzamer wordt. Nog strenger voor jezelf, gefrustreerd en zelfs boos. Logisch. Jij voelt haarfijn aan wat er van je verwacht wordt en wat de situatie vraagt. En daar voldoe je als vanzelf aan, je speelt die rol met verve.

Maar het voelt toch een beetje als half. Als chocolade eten met je ogen open, zonder het “hmmmm”-geluid.

Jij bent juist gemaakt bent om je diep te laten raken door het leven. Bloeit op van kleine intense ervaringen, van echt contact, van alle kanten op kunnen denken, van tot tranen geroerd zijn. Dit is leven, dit wil je voelen! Dat het zin heeft dat je hier bent. Met al jouw heftigheid en intensiteit. Met al jou “te”.

Wanneer jij te vaak voelde dat dit lastig was, het niet hoorde, je goed bedoeld werd aangeraden je te vermannen… Wanneer jouw intensiteit, jouw “te” niet werd gesnapt of gewaardeerd… dan kan de overtuiging ontstaan dat je niet zo mag zijn, dat jij niet “hoort”.
Sensitieve mensen ontwikkelen dan heel makkelijk een patroon van minder durven, klein houden of juist de benen onder hun kont vandaan lopen. Om zich vertwijfeld af te vragen waarom ze toch steeds zo moe zijn. Omdat je al die emoties en de spanning in je lijf met dezelfde intensiteit beleeft, omdat het bakken vol energie kost om je aan te passen en jouw kleurrijke confetti vast te houden, om te zorgen dat er niet op een ongepast moment een knalroze glitter ontsnapt.

Juist omdat jij zo hard aan het werk bent, vol overgave om te veranderen of te verbeteren, kom je niet verder. Je hoeft namelijk helemaal niets te veranderen, af te leren of te verbeteren. Jij bent gemaakt om de wereld aan te vullen met jouw sensitieve karakter. Het is de bedoeling dat je jouw “te” inzet. Jij wil helemaal niet meer rust, maar juist meer energie. Je niet afsluiten voor prikkels, maar ze juist intens beleven.

Daar waar je in andere cursussen kunt vluchten in je hoofd, in de “goede antwoorden’ en simpelweg alleen maar laat zien wat er verwacht wordt gaan we in de Courage Club juist de andere kant op. Want ook die schuldbewuste emoties en spannende gevoelens, die zoveel energie kosten, horen bij je, net als de gedachten waarmee jij jezelf naar een plekje als toeschouwer in de zaal fluistert. Uitbundig leren strooien met jouw unieke kleuren betekent ook het ongemak voelen, opmerken waar dat schuurt en waar je de verbinding mist.

Daarom geef ik je een leeg podium.
Een blanco vel en alle speelruimte die je nodig hebt. Om te ontdekken en ervaren zonder dat er iets van afhangt. Waar niets gek of “te” is. Waar alles mogelijk is en niets hoeft. Met kleine bewuste acties, zodat je opmerkzaamheid traint en leert te ontspannen bij die ongemakkelijke sensaties.

Hoe zou het zijn als jij veiligheid bij jezelf kunt vinden, jezelf leert dragen, wat er ook gebeurt en wat je ook voelt? Om het even niet te weten en dat je dan nog oké bent? Jezelf te vieren precies zoals je bent? Al jouw ”te” als vrolijke confetti rondstrooit om bij anderen een lach op hun gezicht te ontlokken?

Herken je dit:

  • Jouw eigen grenzen pas aanvoelen als je er keihard overheen knalt
  • Je makkelijk aanpassen aan anderen, jouw mening voor je houden
  • Je gespannen voelen, terwijl er ‘niet echt” iets aan de hand is
  • Blijven zoeken naar dé oplossing om van die gevoeligheid af te komen
  • Het gevoel dat je jezelf ergens in dat volwassen leven bent kwijtgeraakt

In de Courage Club leer je:

  • liefdevol lachen om en met jezelf, desnoods door je tranen heen
  • wat sensitiviteit wel en vooral niet is
  • omgaan met gevoelens van ongemak, zodat je relaxter in het leven staat
  • jouw persoonlijke “speelruimte” vergroten
  • hoe leuk je eigenlijk bent!

Toegespitst op het versterken van jouw sensitieve kwaliteit, in plaats van de gevolgen met lapmiddelen aan te pakken. Nuchter, integer, speels en bevrijdend. We werken met improvisatietechnieken, psycho-fysieke oefeningen en creatieve werkvormen.

Courage Club:
Vrijdag 15 november van 10.00 tot 17.00 uur binnentheater Naat Piek te Uden (Noord- Brabant).

Jouw investering:
€ 199,- (incl. 21% btw), inclusief geheel verzorgde lunch, koffie, thee en lekkers.
Er is plek voor maximaal 12 personen. Reserveer meteen jouw plek:

Powered by "de Moed om te Falen"