Als je het eens anders doet

Ik zou het zo gaaf zou vinden als ik elke maand een Courage Club mag geven!” 
Sprak ik pas mijn verlangen uit. Het leverde me de vraag “Waarom dan? “op.
“Omdat ik er zo blij van word.” was mijn eerste gedachte. Maar dat vond ik ook meteen geen reden. Er moest toch een diepgravend, tranen trekkend, wereldverbeterend antwoord hierop zijn? Tot ik me realiseerde dat dit alle reden is. Dit is precies waar het over gaat, want dit is hoe het sensitieve brein werkt. We zoeken naar wanneer het goed voelt, wanneer we oké zijn.


En dat klinkt logisch, maar de praktijk is weerbarstiger. Elke medaille heeft twee kanten.
Ons systeem is namelijk gebouwd op het vinden van veiligheid. Je oké voelen kan dan zomaar betekenen dat ongemakkelijke emoties ontwijkt, belemmerende gedachten volgt of kiest voor het bekende ook al verlang je naar iets anders.

Of je zoekt naar hoe je jouw verlangen kunt volgen, naar hoe het leven rijker wordt, hoe je voelt dat je thuiskomt en tegelijk de moed hebt om uit te vliegen. Wat die ongemakkelijke emoties je te leren hebben, waar jij jezelf tegenhoudt in gedachten of overtuigingen en waar jij weer stappen durft te zetten. Waar het weer oké is. Waar je weer adem kunt halen, kunt lachen en om je heen kijken.

We groeien namelijk pas als iets spannend, maar ook nog leuk is.
Als we een giechel onderdrukken en de onrustige kriebel in onze buik voelen.
Een deelnemer van de laatste Courage Club noemde het “Koorddansen op de rand van je comfortzone”. Mooi hè! Want dat is het, steeds weer. Wanneer iets schuurt of teveel raakt dan denken we vaak dat het aan onszelf ligt, dat we hard moeten werken of dat het juist te stressvol is. Gevolg? We blijven we er van weg.

Het leven gaat juist om ervaren.
Leren door onderweg te zijn, ervaringen aan te gaan, fijne en minder fijne. Juist als sensitief mens. Door “erbij” te blijven. Door in gedachten, gevoel en gedrag te ontdekken wanneer het goed voelt en wanneer je juist jezelf tegenhoudt in het licht van jouw verlangen. Maar vooral ook hoe je dan toch in beweging kunt blijven. En dat is waar jouw sensitieve karakter je helpt.

We gaan richting het einde van 2019, de berichten over doelen behalen en plannen voor 2020 vliegen je alweer om de oren. Als je het eens anders doet? Als je er eens van uit gaat dat je al oké bent? Dat je enkel grote of kleine stappen hoeft te zetten vanuit jouw verlangen? Wat zou je dan willen durven? Wie zou je dan willen laten zien?

Ik volg mijn verlangen door alle data van de Courage Clubs in 2020 al te plannen. 
Je vindt ze hier. Je bent van harte uitgenodigd! Het is steeds weer een feestje met gelijkgestemde voorzichtige grootdromers, sensitieve stuiterballen en stoere gevoelsmensen.
Een dag veerkracht trainen met ervaringsgerichte oefeningen, gekke spelletjes en creatieve opdrachten. Het gevoel dat je AAN staat.

Of juist alle dagen meedoen, zodat je het hele jaar door weer thuis kunt komen om steeds opnieuw uit te vliegen richting je verlangen? Klik hier om je aan te melden.
 
Als je de wereld al mooier maakt doordat je er bent, waar verlang je dan naar? Waar zou jij blij van worden? Hoe durf jij jouw eigen unieke kleuren rond te strooien als uitnodigende, glanzende confetti?