VeerkrachtVersterker #7 Waarde(n)vol leven

Eerder schreef ik dit blog over vaardigheden voor het vergroten van veerkracht.  Eerder kwamen de vaardigheden onbevangenheid, aandacht, toelaten, aangaan, flexibiliteit en gelijkwaardigheid aan bod. Vandaag neem ik je mee naar de laatste, “Waarde(n)vol leven”.

We denken vaak dat authenticiteit, waar waarde(n)vol leven bij aanhaakt,  gaat om een bepaalde eigenheid gaat die iemand wel of niet heeft. Maar het gaat veel meer over de verzameling van dagelijkse keuzes die we maken. Door ervaringen op te doen in het leven, lessen te leren en keuzes te maken wordt je langzaam steeds meer wie je wilt zijn. Of merk je juist dat je steeds minder bent wie je wilt zijn.

Waarde(n)vol leven gaat over het doorvoelen van de gevolgen van kleine dagelijkse keuzes. En dan vooral de “Ach, laat ook maar.” of de “Vooruit, voor deze ene keer.” momenten. Die lijken niet zoveel impact te hebben op het grotere geheel, dus we maken er niet zo druk om. Terwijl we hiermee juist het verschil kunnen maken.

Dat ervaren en leren we door spelenderwijs en oplettend met bv improvisatie- of schrijfoefeningen te ervaren wat gevolgen van jouw keuzes zijn. Hoe ze al dan niet passen bij jouw rol en, belangrijker nog, bij de persoon die jij wilt zijn. Op deze manier ontdek je een rode draad die overal  door je leven loopt en waarmee jij, op wat je doet of laat, jouw eigen stempel drukt.

De ontdekking van de waarden, die met jouw persoonlijke rode draad zijn vervlochten, helpt je in het vinden van houvast, sterker te staan en jezelf nog meer uit te dragen in je eigen leven.

Wil je meer weten over de mogelijkheden om jezelf hierin te bekwamen? Onderzoeken wat bij jou zou passen? Neem dan vrijblijvend contact op. Ik denk graag met je mee.