Your Sensitive Way

“If you are trying to be normal, you will never know how amazing you can be"

Jij bent bedoeld om voluit te leven.
Jij bent geen stille, verlegen introvert die het leven langs zich heen laat glijden. Jij wilt er midden in staan, voelen dat je lééft. Als de momenten waarop je jouw batterij kwijt bent maar eens weg bleven. Die momenten waarop jij geen idee hebt waar je hem terugvindt.

Je gaat wel elke keer weer aan. Schouders eronder en door. Omdat jij ook steeds voelt dat er iets in je zit dat er niet uitkomt. Omdat je op wilt staan voor jouw visie op het leven. Omdat er “meer” moet zijn om uit dit leven te halen. Dit voortkabbelen kan ook niet de bedoeling zijn, toch?

Hoe lang hoop je al op dat ene moment…?
Dat moment waarop je niet meer zo moe bent, dat moment waarop die gevoeligheid minder wordt, de angst dat je het leven niet aankunt weg blijft of het gevoel anders of teveel te zijn stopt. Dan… Ja, dan… Dan ga je… Dan kun je het makkelijk aan. En tot die tijd ben je voorzichtig, terughoudend en onrustig.

De kern van sensitiviteit is niet vermoeidheid, overprikkeling of emotionaliteit.
De echte kern is openheid, geraakt worden door het leven. Het ervaren, beleven en absorberen in al haar facetten. En dat voel jij! Jij wilt er middenin staan in plaats van aan de zijlijn toekijken. Daarom blijf je proberen. Jij bent een temperamentvol gevoelsmens, een gevoelige bikkel of misschien wel een voorzichtige durfal.

Waarom je steeds weer ontmoedigd raakt?
Omdat jij je vergelijkt met anderen. Omdat je bent gaan geloven dat er eerst iets gemaakt, veranderd of gepimpt moet worden aan jou. Omdat je jouw gevoelige-bikkels-handleiding niet voldoende kent en je strenger voor jezelf bent dan voor wie dan ook.

Wat als je er nu eens van uit gaat dat je niet kapot bent? Dat je niet opgelapt, veranderd of verbeterd hoeft te worden? Wat nou als je vol overgave gaat vieren wie jij bent? Omdat je al gaaf bent, precies zoals je bent! Met alles van jou, inclusief alle “anders” die bij je hoort.

Je mag jouw eigen gebruiksaanwijzingen leren kennen. Sterker nog, je mag hem zelf gaan schrijven! Jouw eigen aardigheden omarmen, jouw sensitiviteit waarderen. En ja, daar hoort ook bij dat je gevoelens van ongemak, verdriet en onzekerheid toelaat. Dat je ervaart waar het schuurt, waar jij jezelf tegenhoudt, welke gedachten je in de weg zitten. Je mag beschermingsmechanismen en afleiding los gaan laten, dwars door alle pijn heen om te voelen wat voor moois daaronder zit. Ik bied je geen quick fix, daarmee zou ik jou en jouw intelligentie ontzettend tekort doen. Jij weet dat dit geen snelle, easy peasy weg is. Maar je weet ook dat je hem wilt belopen. En dat je daar liefdevol hulp bij in mag schakelen. Je mag jezelf nieuwsgierige speelruimte gunnen, net als bevrijdende humor en relativerend flateren en falen.

Herken jij:

 • Dat anderen je “te” vinden. Zelfs al spreken ze het niet uit, jij voelt het.
 • Het gevoel anders te zijn.
 • Het uitstellen om ècht uit te spreken waar jij in gelooft, ook al heb je de woorden nog niet.
 • Jouw manier om je leven te dragen werkt niet meer.
 • Je voelt je niet gezien in jouw sensitiviteit, omdat het over het negatieve gaat. Je weet dat er meer moet zijn dan dit, maar hoe dan?
 • Terughoudender leven dan je eigenlijk zou willen en tegelijk jezelf regelmatig overschreeuwen.

Wil jij:

 • Je levenslust terug en deze als kleurrijke confetti durven rondstrooien.
 • Jouw eigen gebruiksaanwijzing kennen en naleven, zodat je meer energie hebt.
 • Kunnen voelen dat jij ook oké bent wanneer je die batterij even kwijt bent.
 • Weten hoe jouw sensitiviteit vóór je werkt, zodat je ècht gaat staan.
  Meer veerkracht ontwikkelen, zodat je gevoelens van ongemak beter trekt.
 • Vertrouwen op jezelf en jouw gevoelens.
 • Jezelf leuk vinden, met al “te” en alle “anders” die daarbij horen.

Ik liep redelijk vaak tegen dezelfde dingen aan waar ik zelf niet helemaal uitkwam. Soms merk je gewoon dat je een zetje in rug nodig hebt. Ik stond op zo’n punt, was zogezegd klaar voor het volgende level en ik had daar hulp bij nodig. 

Voor mij was de angst niet goed genoeg te zijn het grootste struikelblok. Daar heb ik grote stappen in gezet met Marielles hulp. Het feit dat ik anders ben en anders nadenk dan de meesten, betekende eerst voor mij dat er iets mis moest zijn met mij en ging ik mij in de meeste situaties aanpassen en zei ik dingen waarvan ik dacht dat ze van mij verwacht werden. Ik vertrouw nu veel meer op mezelf. 

Ik leerde dat ik helemaal oké ben zoals ik ben.  Vanuit het weten dat ik heerlijk anders ben met mijn gekke hooggevoeligheid dingetjes, zie ik mijn waarde des te meer en kan ik steeds meer gaan staan voor mijn missie. “

- MAUREEN -

Ik wil altijd graag mezelf beter begrijpen en zoek daar regelmatig hulp bij. Ik wilde met deze coaching meer kennis opdoen over mezelf en over mijn extraverte HSP-kant.

Met elke sessie voelde ik me meer ‘opgeruimd”, waardoor ik meer ruimte kon ervaren om te groeien. Ik leerde dat mijn gevoel krachtig is en het heeft vrijwel altijd een goed punt te vertellen waar ik dan ook gerust op mag vertrouwen.Ik ervaar nu trots en blijdschap over mijn extraverte gevoelige karakter. Na de sessies kan ik echt zeggen dat ik grote stappen heb gemaakt.

Marielle geeft een prettig gevoel van veiligheid. Je mag zijn wie je bent. Meer nog dan je wellicht van jezelf mag.” 

- Karin -

Mijn verhaal is niet anders dan het jouwe. Persoonlijke groei stond en staat boven aan mijn lijstje. Eerst omdat ik dacht dat ik nog niet goed genoeg was. Nu, omdat ik me realiseer dat het bij me hoort. Het geeft me dat heerlijk gevoel van intens leven. Mijn sensitiviteit was iets waar ik vanaf wilde, waarvan ik niet snapte waarom ìk dat dan weer had. Ik wilde normaal zijn, erbij horen. Door mezelf steeds weer uit te dagen in vele cursussen, workshops, individuele coaching en trainingen, leer, voel en weet ik dat ik al meer dan oké ben. En als dat even niet zo voelt, dan mag dat er steeds meer zijn. Die eigenschappen waar ik een hekel aan had zet ik steeds meer in als mijn handelsmerk.  

Daarom geef ik temperamentvolle gevoelsmensen zoals jij een podium. Om jouw “te” te vieren, zodat je de moed vindt om jezelf uit te spreken en daarmee de wereld een beetje mooier te maken. En vooral om daar vol overgave van te genieten.

Het is niet voor niets dat 15% van de mensen sensitief is. Ze hebben een rol in dit leven. Ze zijn nodig. Jij bent nodig. Laten we elkaar vinden in onze menselijke kwetsbaarheid, in ons unieke anders zijn.

Jij wilt het niet alleen snappen, je wilt het ook doorleven. 
Jezelf voelen, aangaan wat je spannend vindt. Dat is mooi, want zo werkt het namelijk ook.
Ik help je, met gesprekken, oefeningen en huiswerkopdrachten om jouw veerkracht te ontwikkelen. Om, met passende stappen, aan te gaan wat je in het dagelijks leven vermijdt. Om op te zoeken waar je liever van weg blijft.
Ik help je jouw lefspieren te trainen. Niet met opgepompte anabole-spieren en een hoop bravoure. Wel met kleine passende stapjes zodat je dicht bij jezelf blijft en oefent wanneer er niets vanaf hangt.
Zodat je in je dagelijks leven vanzelf meer speelruimte en vrijheid ervaart.

Jij bepaalt hoe intensief ik met je meeloop.
Ik geloof niet in een quick fix. De periode waarin ik mensen begeleid is daarom gemiddeld 6 maanden, met minimaal maandelijks een persoonlijk gesprek. Daarnaast heb je de mogelijkheid om via, tussentijdse opdrachten, telefoongesprekken, mail- of whatsappcontact jouw sensitive way te intensiveren.

Alleen weten is niet voldoende.
Het helpt, zeer zeker. De grootste uitdaging voor sensitieve bikkels met een droom zit echter in het aangaan van dat wat schuurt en wringt. Jij bent namelijk gemaakt om het leven VOL te leven. Om diepgaand te verwerken, om OPEN te staan. Het zit in jouw systeem om te willen GROEIEN, autonomie na te streven. En groeien geeft groeipijn, steeds opnieuw.

Juist leren om je eigen gedachten niet altijd te geloven, omdat die je tot nu toe hielden waar je nu bent. Je zult die ervaring aan mogen gaan, om te leren je op je gemak te VOELEN met ongemak. Omdat je zo leert dat je al GAAF bent, precies zoals je bent.

En dan…
Vreselijk hè, weer zo’n website met zo’n lap tekst over waarom je hiervoor zou moeten kiezen. Iets met bomen en een bos. Weet je, als je al tot hier gekomen bent en mijn woorden raken een diep VERLANGEN in je, dan mag je VERTROUWEN dat je hier goed zit. Dat je “iets” mag met mijn ondersteuning.

Als je echt en serieus jezelf een liefdevolle duw in de rug gunt, als jij er klaar voor bent om jezelf ècht te willen zien en daarin te investeren, vraag dan hier een kennismakingsgesprek aan.


VRAAG EEN KENNISMAKINGSGESPREK AAN